Un fumător din UE îşi aprinde în medie 14 ţigări pe zi – puţin sub un pachet. Un număr de 14 ţigări pe zi, 14 decizii distincte de a lăsa la o parte orice precauţie… şi pentru ce? Ai mai auzit asta: tutunul este cea mai mare cauză individuală a mortalităţii, bolilor şi dizabilităţilor ce ar putea fi prevenite în Uniunea Europeană.
Se înregistrează o explozie a bunurilor contrafăcute sau copiate şi vândute ilegal. Dar de ce nu ar trebui să cumpărăm falsuri? Există o mulţime de motive – poţi să ai de suferit, cei care fac afaceri legal pot avea de suferit sau poţi să susţii fără să vrei crima organizată şi terorismul.
Ai părul natural blond, şaten sau roşcat? Sau te vopseşti, îţi faci şuviţe, foloseşti intensificatori de culoare? Dacă este aşa, citeşte mai întâi ce urmează, apoi decide. Un număr tot mai mare de tineri din Europa îşi schimbă culoarea naturală a părului, într-un curcubeu de culori, şuviţe şi intensificatori de culoare.
Scleroză laterală amiotrofică, sindromul Möbius, miopatie cu corpi zebraţi… S-ar putea să nu fi auzit de niciuna dintre acestea, fiindcă sunt afecţiuni extrem de rare, dar şi foarte grave în cele mai multe cazuri.
Vrei să te bronzezi vara asta şi să arăţi bine pe plajă? Înainte de a te întinde la soare, trebuie să ştii că bronzul poate părea „sănătos”, dar câteodată este şi foarte periculos. Expunerea prelungită la soare poate duce la apariţia cancerului de piele.
Pentru a putea funcţiona normal, organismul uman necesită un aport constant de energie, aport care se realizează prin intermediul principiilor alimentare.
Fiind vorba de un organism homeoterm, adică lipsit de capacitatea de depozitare a căldurii şi de posibilitatea de transformare a altei forme de energie exterioară, sursa unică şi indispensabilă a supravieţuirii omului rămâne energia obţinută prin desfacerea legăturilor chimice din structura alimentelor.
A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons, asociatie de consumatori, unica organizatie din Romania, membra cu drepturi depline in Consumers International,pune la dispozitia consumatorilor din Romania, cele mai recente informatii existente la nivel european, prin intermediul comunicatelor de presa date de catre Comisia Europeana.
Conform legilor UE, condiţiile contractuale neechitabile, cum ar fi cele din textele mărunte în care se spune că nu poţi anula contractul decât dacă plăteşti o taxă, sunt interzise.
iar alegerile pe care le faci acum îţi pot influenţa calitatea vieţii în anii care vin, aşa că alătură-te iniţiativei privind sănătatea tinerilor şi informează-te: http://health.europa.eu/youth
In mod cert, sarea este cunoscuta ca un factor de risc la hipertensivi, dar se afla si la originea a numeroase probleme de sanatate, in special la nou-nascuti, persoane varstnice sau la supraponderali. Nevoia fiziologica minimala de sare este in jurul a 2 grame/zi. Desi dezbaterile asupra efectelor negative ale excesului de sare in alimentatie sunt departe de a fi solutionate, se stie clar ca este necesar sa diminuam consumul de sare. Aceasta deoarece sarea contribuie la cresterea tensiunii arteriale la unele persoane: atat la cei care sufera deja de aceasta afectiune, cat si la cei predispusi (persoane peste 40 de ani, supraponderale si cu antecedente familiale de hipertensiune). Sarea este implicata si in aparitia altor boli cardiovasculare si a osteoporozei.