Categorie | Informatii generale

..............................................................................................................................................................................................................
Abordarea globala privind risipa alimentara prin educatie non-formala

InfoCons este Partener in cadrul Proiectului European “ Global learning approach on food waste in non-formal education” ce se va desfasura pe o perioada de 36 de luni, alaturi de : Lithuanian Consumer Institute; Green Liberty (Letonia); The Estonian Union of Co-operative Housing Associations (EKYL); Centre for education and informing consumers (Croatia); Bulgarian National Association Active Consumers; Consumers Association […]

Risipa alimentara in Romania. Prevederi legislative!

In data de 17 noiembrie 2016 a fost publicata Legea nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare suspendata apoi prin Ordonanta de urgenta nr. 45 din 30 iunie 2017  pana in data de 1 Decembrie 2017 “Risipa alimentara se intelege situatia in ruma careia alimentele ies din circuitul consumului uman din pricina degradarii si sunt distruse, conform legislatiei in […]

Ce avem la masă?

„Mâncăm ce avem pe masă.” Asta li se spunea probabil părinţilor noştri. Dar în ziua de astăzi suntem copleşiţi de alegeri, iar întrebarea este cum să alegem ce este cel mai bun pentru noi când alimentele există din abundenţă. Se estimează că 40% dintre copiii din România sunt supraponderali. Supraponderabilitatea poate duce la boli cronice, precum diabetul, afecţiuni ale inimii şi cancer.

Frumuseţe, dar la ce preţ?

Celor mai mulţi dintre noi ne place soarele. Acesta acţionează ca un încărcător pentru acumulatorii corpului şi ne asigură energia necesară pentru tot restul anului. Dar nu cumva ne facem mai mult rău decât bine? Reacţia corpului uman la soare implică mai mult decât colorarea pielii.

Paşi „sănătoşi” pentru cercetare

Ştiinţa deţine cheia unei vieţi mai lungi şi mai sănătoase, iar proiectele de cercetare sponsorizate de UE se află în frunte. Prin integrarea nanotehnologiei, biotehnologiei, tehnologiei informaţiei şi ştiinţei neurologice, oamenii de ştiinţă care lucrează în cadrul proiectului european de cercetare SmartHand au dezvoltat un prototip de mână nano-bionic care se mişcă, se comportă şi lasă impresia unei mâini reale.

Obezitatea, maladia secolului 21 – Rebeca Walter – Președinte Fundația Wings

Întotdeauna poporul român a știut să țină pasul cu schimbările. Ele au avut și au un impact major asupra lui, asupra generațiilor. Am trecut de la generația comunistă la generația Pro, apoi a venit generația fast- food, iar acum crește generația I-pad, I-phone.

Obezitatea

În secolul nostru, se vorbeşte tot mai des despre obezitate ca despre o epidemie a civilizaţiei moderne. Obezitatea este o boală de nutriţie care se manifestă printr-o creştere exagerată a greutăţii corporale. Această afecţiune apare ca urmare a unui exces de alimente, care se depun sub formă de grasime, sau din cauza unor dereglări endocrine.

Dictionarul asigurarilor de sanatate

Termen Definitie asigurare Contractul de asigurare, reglementat de polita, de cererea-chestionar si conditiile de asigurare, de specificatie si de orice alt act aditional atasat contractului de asigurare. asigurat Partea care a achizitionat asigurarea si care are dreptul de a solicita despagubiri pentru o dauna prin polita, ca parte la contract. Atunci cand asiguratul este una […]

Asigurari private de sanatate pentru copii

Un copil iti schimba total viziunea asupra vietii si, implicit, prioritatile. El devine cel mai important si nimic din ceea ce conta inainte nu pare sa mai aiba aceeasi greutate. Iti  doresti un singur lucru – sa il stii sanatos.   Incepi cu lucrurile mici: cumperi jucarii sigure, adecvate varstei lui, hainute din materiale naturale, […]

Asigurari private de sanatate vs abonamente de sanatate

Asigurarea privata de sanatate iti ofera multe beneficii, cum ar fi acces nelimitat la servicii medicale, acces nelimitat la tratament, investigatii, analize, etc. pentru toate afectiunile ce apar dupa incheierea politei de asigurare; acoperirea spitalizarii in procent de peste 50% sau chiar 100% – in functie de pachetul de beneficii ales.

..............................................................................................................................................................................................................
Stiati ca?
.................................................................................
Adevărul despre produsele contrafăcute

 

Se înregistrează o explozie a bunurilor contrafăcute sau copiate şi vândute ilegal. Dar de ce nu ar trebui să cumpărăm falsuri? Există o mulţime de motive – poţi să ai de suferit, cei care fac afaceri legal pot avea de suferit sau poţi să susţii fără să vrei crima organizată şi terorismul. Vameşii de la graniţele UE descoperă cantităţi din ce în ce mai mari de produse contrafăcute, cum ar fi medicamente, alimente, apă îmbuteliată, echipamente electrice, jucării, CD-uri, DVD-uri, jocuri pentru calculator, îmbrăcăminte de firmă, poşete, bijuterii, ceasuri, produse cosmetice şi băuturi alcoolice.

Este dificil de determinat valoarea pierderilor provocate de bunurile contrafăcute şi piratate, însă după unele estimări s-ar ridica la 355 de milioane de euro anual. În 2006, vămile din UE au confiscat peste 128 de milioane de bunuri contrafăcute şi piratate din aproape întreaga gamă de produse existente pe piaţă. În afară de medicamentele confiscate, care au crescut cu 380% comparativ cu 2005, creşterea numărului de articole de uz personal reţinute constituie de asemenea un motiv de îngrijorare dacă ne gândim că printre acestea se numără produse precum creme, pastă de dinţi şi lame de ras. Una din cauzele acestei explozii în comerţul cu falsuri este posibilitatea producerii lor în prezent la scară industrială. Profiturile astfel obţinute cresc şi foarte multe organizaţii internaţionale ilegale sunt acum implicate în activităţi de contrafacere.


E periculos

Cele mai multe produse contrafăcute sunt fabricate de entităţi anonime care nu respectă cerinţele de sănătate, siguranţă şi calitate. Prin urmare, aceste bunuri contrafăcute au deseori o calitate inferioară şi uneori sunt chiar periculoase. Iată câteva exemple de produse contrafăcute periculoase:

• Plăcuţe de frână care pot duce la producerea unui accident dacă nu funcţionează.
• Vodcă la care s-a folosit antigel.
• Instrumente pentru chirurgie care pot afecta desfăşurarea operaţiilor medicale.
• Ţigări cu un nivel ridicat de gudron.
• Cremă de protecţie solară cu un nivel necorespunzător sau inexistent de protecţie împotriva razelor ultraviolete de tip A sau B.

Înainte să cumperi un produs, ar fi bine să te gândeşti la următoarele trei lucruri (cei trei P):

• Persoana – de la cine cumperi?
• Locul („place” în engleză) – comercianţii care fac afaceri legal nu vând pe stradă.
• Preţul – dacă preţul pare prea mic pentru un produs autentic, atunci probabil că este un fals.


De ce nu e bine să cumpărăm produse contrafăcute?

În afară de riscurile şi pericolele implicate, dacă ai cumpărat un produs contrafăcut şi constaţi că are defecte, va fi foarte dificil sau imposibil să fii desbăgubit. Costurile sunt enorme în toată lumea şi ele se referă la pierderea veniturilor cuvenite, afectarea companiilor care fac afaceri legal şi la consecinţele asupra ocupării forţei de muncă. S-a estimat că profiturile anuale din activităţile provenite din bunuri contrafăcute sunt echivalente cu sumele cheltuite pe turism la nivel mondial. Mai rău chiar, poţi să susţii fără să vrei crima organizată şi terorismul.

 

Sursa: “Agenda Europa”

.................................................................................
Scoala pentru o Romanie Verde
Cele mai citite articole
.................................................................................
  • No results available
.................................................................................