Abordarea globala privind risipa alimentara prin educatie non-formala

..............................................................................................................................................................................................................

InfoCons este Partener in cadrul Proiectului European “ Global learning approach on food waste in non-formal education” ce se va desfasura pe o perioada de 36 de luni, alaturi de :

Obiectivele proiectului

  • Cresterea gradului de educare si informare a consumatorilor  cu privire la interconexiunile determinate de risipa alimentara, deoarece informarea la nivel mondial cu privire la acest aspect este una foarte sczauta;
  • Sensibilizarea grupurilor tinta asupra interdependentei globale si a problemelor de mediu si dezvoltare sociala;
  • Promovarea posibilitatilor de evitare a creerii de deseuri alimentare prin prezentarea de modele de consum ce pot fi modificate la nivelul gospodariilor contribuind la randul lor la reducerea impactului asupra mediului si a impactului social la nivel global.

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal


..............................................................................................................................................................................................................
..............................................................................................................................................................................................................
Informatii similare
..............................................................................................................................................................................................................
..............................................................................................................................................................................................................
Stiati ca?
.................................................................................
Albinele joaca un rol important in UE

Albinele joaca un rol important in UE atat in polenizare cat si in productia de miere si alte produse apicole in interiorul UE. Prin urmare, UE a stabilit norme specifice ale UE de  a proteja si de a mentine starea de sanatate a albinelor in cadrul UE.In ceea ce priveste comertul UE, conditiile generale care se aplica la “alte” animale vii se aplica, de asemenea, pentru albine.


.................................................................................
Scoala pentru o Romanie Verde
Cele mai citite articole
.................................................................................
  • No results available
.................................................................................
More in Evenimente, Informatii generale (1 of 24 articles)


In data de 17 noiembrie 2016 a fost publicata Legea nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare suspendata apoi prin Ordonanta de urgenta nr. 45 din 30 iunie 2017  pana in data de 1 Decembrie 2017 “Risipa alimentara se intelege situatia in ruma careia alimentele ies din circuitul consumului uman din pricina degradarii si sunt distruse, conform legislatiei in vigoare” Masurile de diminuare a risipei alimentare Masurile care trebuie luate de operatorii economici, respectand ierarhia de prevenire a generarii deseurilor alimentare, se refera la: masuri de responsabilizare pentru diminuarea risipei alimentare pe lantul agroalimentar, incepand cu productia, procesarea, depozitarea, distributia, comercializarea, ajungand pana la consumatorul final, inclusiv in sectorul de industrie hoteliera si al serviciilor alimentare; masuri privind vanzarea cu pret redus a produselor aflate aproape de expirarea datei-limita de consum; masuri privind transferul alimentelor prin donare sau sponsorizare, pentru consumul uman, dar aflate aproape de expirarea datei-limita de consum, catre entitati, devenite operatori din sectorul agroalimentar ...